wpb7fbf705.png

wp5533b116.gif
wp45e59d1e.png
Als basis voor de hybride auto wordt de tesla elektromotor van 185 kW gebruikt die we in Carlifornië kopen. Als de accu onder de 90% komt wordt koud gas via warmtewisselaars naar expansie machines gepompt. Deze kleine stroom stikstof is erg koud maar kan makkelijk door opgewarmd worden door aluminium platen onder de auto waar zich ijs vormt (condensatie en smelt warmte) wat om de paar minuten weggeveegd wordt. Het wordt verder verwarmd door zon en opgeslagen super kritisch stoom of restwarmte van een kleine biobrandstof motor waarna het expandeert en elektriciteit levert.

De druk in de LN2 tank is 30 bar en als er warmte in lekt wordt N2 aan de expansie machines geleverd welk de accu’s opladen. Als de accu’s vol zijn en er lekt nog meer warmte dan wordt via een inductie element ook de warmte opslag bij geladen totdat de druk weer 30 bar is. Bij regelmatig gebruik wordt dus nooit N2 gedumpt maar als na 2 of 3 maanden stilstand alle LN2 weggelekt is, rijdt de auto nog steeds op de volle accu’s en biobrandstof. We hebben ongeveer 150 kg LN2 en 5kg biodiesel nodig voor ca. 80KWHe terwijl de beste accu 2x zo zwaar is en 2x zo weinig energie draagt en 4x zo vaak vervangen moet worden.

De combinatie van LN2 en restwarmte benutting levert een ongekend hoog brandstof (80%) rendement op waardoor de biobrandstof 250% efficiënter is. Het algehele rendement komt ook erg hoog te liggen vanwege de lucht motor die gekoppeld is aan een elektromotor. De LN2 is een ideale vorm van energie opslag uit windparken en dit is een van de weinige oplossingen voor een grootschalig zero emissie wagenpark dat vrijwel tegen de prijs van elektriciteit rijdt. We zullen de komende 30 jaar bio brandstoffen tekort hebben en dit is een goede oplossing. Accu’s en brandstofcellen zijn niet op grote schaal te verwezenlijken, power to weight onrendabel en niet milieuvriendelijk.
wp7d3fb3d5.png