wpb7fbf705.png

wp5533b116.gif
ADHD is een stempel zonder oplossing!
wp286bd084.gif
Consensus statement
“Finally, after years of clinical research and experience with ADHD, our knowledge about the cause or causes of ADHD remains speculative. Consequently, we have no strategies for the prevention of ADHD.”

Omdat de oorzaken van ADHD officieel speculatief zijn, er geen geldige testen noch geneeswijzen voor bestaan en het niet voorkomen kan worden, praten we over opinie en niet over wetenschap.

ADHD is geen ziekte
Soms wil een doctor je doen geloven dat ADHD een erfelijke, anatomische of biochemische ziekte is, maar daar is geen enkel bewijs voor zoals je kunt opmaken uit het consensus statement. Het mag zijn opinie zijn maar het blijft speculatie zolang het consensus statement niet veranderd en gecontroleerd is en er kan dus niet van een ziekte gesproken worden. Het is misleiding om het als wetenschappelijk feit te verkondigen. Als je enkele symptomen uit een bepaalde groep hebt kun je met ADHD gediagnosticeerd worden. Helaas is dat niet de ziekte, voedsel intolerantie, vitaminen gebrek, allergie, vergiftiging, hormonaal, sociaal of beoordelingsprobleem dat ten grondslag ligt aan de symptomen.

De doctor kan zeggen dat het niet te genezen is maar wel te behandelen is. Mogelijk wil hij de symptomen onderdrukken of veranderen met bepaalde harddrugs welke dus inderdaad niets genezen. Loop hard weg van die doctor want hij is meestal gebaat bij het in stand houden van de stoornis; kassa! Vraag een tweede opinie bij een arts die degelijk lichamelijk onderzoek doet of raadpleeg een professionele voedingsdeskundige, homeopaat, allergie specialist, of deskundigen die baat hebben bij jouw genezing. Bedenk dat volgens psychiatrische opinie harddrugs oplossingen 0% kans op genezing hebben (ADHD is ongeneeslijk) terwijl volgens voedingsopinie een dieet in 60-70% van de gevallen ADHD symptomen wegneemt.

ADHD is een democratisch stempel
De psychiatrie bedient zich van onwetenschappelijke stempels om klanten te werven. In 1987 kwamen in Amerika psychiaters bijeen om te stemmen op nieuwe stoornissen. Geheel democratisch en zonder enige wetenschappelijke onderbouwing werd ADHD in het leven gestemd op precies dezelfde manier als homofilie, ooit ook een officiële geestesziekte, na protesten uit de homo beweging in 1973 met 5584 tegen 3810 stemmen geheel democratisch weggestemd werd door de American Psychiatric Association. Vanwege de publieke weerstand tegen deze democratische stempels met hun harddrugs oplossingen werden natuurlijk weer nieuwe etiketten uitgevonden zoals de Onafhankelijk Denken Stoornis. Best wel een komische gang van zaken, ware het niet dat het zulke rampzalige gevolgen heeft voor de bestempelde kinderen en de maatschappij.

Ouders vragen correct onderwijs i.p.v. vragenlijsten die onwetenschappelijke stempels en eeuwige medicatie opleveren.