wpb723c4fe.png

wp5533b116.gif

 

 

België kent plusminus 80.000 kinderen met ADHD. Een derde van hen krijgt medicijnen om de symptomen zoals druk gedrag en concentratieproblemen, tegen te gaan.

Het onderzoek, waaraan 27 kinderen met ADHD deelnamen, is deze zomer afgerond. Bij 71 procent van de kinderen leidde een individueel dieet tot een gedragsverbetering van 75 procent. Ook hadden de kinderen minder lichamelijke klachten. "Bovendien heeft deze behandeling geen bijwerkingen, in tegenstelling tot een behandeling met medicijnen", zegt Marjan de Boer van Stichting VoedselAllergie.

De studie borduurt voort op het eerste Nederlandse onderzoek naar de invloed van een zogeheten
eliminatiedieet op ADHD, waarvan de uitkomsten in 2002 zijn gepubliceerd. Hieraan deden veertig kinderen met ADHD mee. Ruim zestig procent van de kinderen reageerde met grote gedragsverbeteringen op het gevolgde dieet.

De Boer bespreekt zaterdag tijdens het Congres Voeding & Gedrag, dat wordt georganiseerd door het tijdschrift Ortho, de voorlopige resultaten van het onderzoek. Zij is lid van de begeleidingscommissie van de studie. (novum)

Artikel  in AD

 

“Ik zal al het mogelijke binnen mijn macht doen <......>om de waarheid over psychiatrisch misbruik wijd bekend te maken.”

(Mr. Martin Whitely, Parlementslid West Australië)

 

“Het is van vitaal belang voor de vrijheid van dit land <.......> om de psychiatrische schendingen van geestelijke gezondheid en misbruik van kinderen te stoppen.”

(Nancy Schaefer, Senator Georgia)

 

Het Onderzoek

 

wpd7c75d65_0f.jpg

Dieet helpt spectaculair bij ADHD

 

Het juiste dieet kan er voor zorgen dat ADHD-symptomen bijna volledig verdwijnen. Niet alleen thuis, maar ook op school kunnen gedragsstoornissen hiermee worden tegengegaan. Dit blijkt uit recent Nederlands onderzoek, waarvan de eerste resultaten zaterdag worden gepresenteerd op een congres in Utrecht.